Karesuandokniven

Karesuandokniven Vuonjal puukko

Terän pituus: 70 mm. Kahva: visakoivu.

Karesuandokniven Vildmark puukko

Terän pituus: 85 mm. Kahva tummaksi värjättyä visakoivua.

Karesuandokniven Huggaren leuku

Terän mitat: 180 x 40 x 2,5 mm (HRC57). Kahva öljyttyä visakoivua ja poronsarvea.

Karesuandokniven Giron puukko

Terän mitat: 75 x 18 mm (HRC57). Kahva visakoinvua ja poronsarvea.

Karesuandokniven Singi taskuveitsi

Terän pituus: 80 mm. Saatavana tummana ja vaaleana.

Karesuandokniven Nallo taskuveitsi

Terän pituus: 65 mm. Saatavana tummana ja vaaleana.

Karesuandokniven Unna Axu retkikirves

230 mm ja 300 mm pituisena, vaaleana tai tummana. Toimitetaan lahjalaatikossa, mukana timanttiteroitin sekä nahkasuoja terälle

Karesuandokniven on ruotsalainen veitsien, puukkojen ja kirveiden valmistaja. Tuotteet valmistetaan käsityönä ja ne on suunniteltu kestämään kovaa käyttöä pohjoisen erämaiden tarpeissa ja olosuhteissa. Käsityöläisyys on Karesuandoknivenillä selkäytimessä: vuodesta 1975 yritys on tuottanut yli 200 000 veistä ja reilun miljoonan teriä.

Tuotteita valmistetaan seitsemän miehen voimin, 120 kappaleen päivävauhtia. Veitset valmistuvat Ruotsin pohjoisimmassa kirkonkylässä Karesuandossa, joka sijaitsee aivan Suomen ja Ruotsin rajalla. Tuoteperheestä löytyy toimiva väline metsästysreissuille, puutöihin, puutarhatöihin, piknikille ja kotikeittöön.

Mikä tekee veitsestä hyvän?

Karesuandoknivenissä uskotaan, että veitsi on hyvä silloin, kun se ylittää käyttäjänsä odotukset ja tarpeet. Karesuandokniven uskoo vakaasti tuotteidensa korkeaan laatuun, minkä vuoksi se antaa kaikille veitsille kymmenen vuoden takuun. Kaikki veitsimallit ovat saatavilla kaikilla eri terävaihtoehdoilla. Terien materiaalivaihtoehtoja ovat ruostumaton teräs, hiiliteräs, jauheteräs ja damascus-teräs.

Suurimmassa osassa veitsistä on ruostumattomasta teräksestä tehty terä, kovuudeltaan vähintään HRC57. Karesuandoknivenin kokemuksen perusteella tällaisesta materiaalista tehty terä on ominaisuuksiltaan verraton: se on kovuudeltaan juuri sopiva, jotta terä pysyy terävänä, mutta se on kuitenkin helppo pitää puhtaana ja teroittaa.

Karesuandoknivenin räätälöidystä jauheteräksestä valmistetut veitset kuuluvat yrityksen hienostuneimpiin. Valikoimasta löytyy myös hiiliteräksisellä terällä varustettuja veitsiä niille, jotka arvostavat hiiliteräksen ominaisuuksia ja etsivät hiukan edullisempaa vaihtoehtoa. Yrityksen käyttämä damascus-teräs on korkeinta mahdollista laatua. Karesuandokniven käsittelee damascus-teräksen siten, että myös siitä tulee ruostumatonta.

Veitsien teroittamiseen Karesuandokniven suosittelee timanttista tai keraamista teroituskiveä. Puukkojen mukana tulee uniikit naudannahasta valmistetut tupet.

Olemme Karesuando Kniven puukkojen, kirveiden ja oheistuotteiden virallinen maahantuoja

Karesuandkniven katalogi

Jälleenmyyjät kartalla